O femeie însărcinată în 39 săptămâni -internată ca urgență- a piedut fătul după ce a fost lăsată ore în șir să aștepte în rezervă

O femeie însărcinată în 39 de săptămâni a fost internată ”ca urgență” la Spitalul din Buftea, unde a fost lăsată să aştepte timp de 11 ore în rezervă, până când s-a constatat că fătul a murit în burtă, potrivit avocatului angajat de familie. La internare fătul era în viață.

”Gravidă în 39 de săptămâni, diagnosticată cu urgență la naștere, internată și lăsată în rezervă până când fătul a murit în pântec. Deși se internase dimineață la ora 8:00 și medicul declasare că este o urgență, femeia a așteptat până seară la ora 19:00 pentru a fi refăcută o testare a funcțiilor vitale ale fătului, moment la care s-a constatat că decedase”, a spus avocatul Adrian Cuculis, preşedinte al Asociaţiei de protecţie a pacienţilor C.A.R.L.A (Conştientizare, Asigurarea Calităţii Actului Medical, Responsabilizare, Luptă, Alinare).

Potrivit sursei citate, familia respectivă a mai pierdut un copil în același mod, câțiva ani în urmă. S-a depus plângere penală și  se desfășoară o anchetă la DSP.

-vom reveni cu mai multe informații actualizate-