Un băiat de 16 ani a intrat într-un liceu din Craiova cu un cuțit

Jandarmii din Craiova au depistat miercuri seara, un adolescent care a pătruns în incinta unui liceu cu un cuțit asupra sa. Oamenii legii i-au cerut să se identifice, deoarece tânărul avea un comportament neadecvat, fapt care le-a atras atenția, potrivit mediafax.ro.

Totodată, i s-a cerut tânărului să prezinte toate bunurile aflate asupra sa, moment în care, acesta a scos din buzunar un cuțit de tip briceag cu lama de inox, cu lungime totală de 27,5 cm.

„Obiectul a fost ridicat, în vederea confiscării, pe bază de proces-verbal, iar minorului i s-au întocmit actele de constatare pentru fapta de port fără drept de obiecte periculoase în sediul unei instituţii publice, urmând a fi înaintate organelor de urmărire penală, pentru continuarea verificărilor”, a transmis Jandarmeria Dolj, citată de Mediafax.

Adolescentul nu era elev al acestei instituției de învățământ, potrivit autorităților.

Jandarmii reamintesc faptul că purtarea, fără drept, în locuri publice a cuțitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului sau a altor asemenea obiecte periculoase se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Citește și: 8 copii și un paznic au fost uciși de un elev de 14 ani, într-un atac armat dintr-o școală din Belgrad