Când este utilă o suzetă. Ce trebuie să știi despre folosirea acesteia

Dacă ești o proaspătă mămică sau o viitoare mamă, bunăstarea micuțului tău este, fără îndoială, prioritatea ta principală. Documentarea este esențială când vine vorba despre a achiziționa cele necesare copilului. Când vine vorba de suzete nou-născut, există o mulțime de opinii și teorii care, de multe ori, mai mult îți provoacă nesiguranță decât să-ți răspundă la întrebări. Ei bine, în acest articol vom vorbi despre folosirea  în siguranță a suzetei, precum și când este aceasta utilă.

Este absolut normal să te simți confuză când vine vorba de avantajele și dezavantajele suzetei, mai ales că multă vreme s-a pus accentul doar pe dezavantaje. De fapt, utilizarea unei suzete poate aduce o mulțime de beneficii bebelușului tău atunci când este folosită în mod responsabil și când se respectă anumite linii directoare și instrucțiunile sale de utilizare.

Beneficiile utilizarii unei suzete

  1. Suzetele previn sindromul morții subite a sugarului

Academia Americană de Pediatrie a efectuat de-a lungul anilor mai multe studii asupra efectelor pe care le are utilizarea suzetelor. Ei bine, în urma acestor studii s-a descoperit că folosirea suzetei în mod constant în timpul somnului, în primul an de viață al bebelușului, ajută la prevenirea apariției sindromului morții subite a sugarului.

Pentru nou-născuți este important să alegi suzete Bibs 0-6 luni, deoarece acestea au dimensiunile potrivite pentru gurița bebelușului. De asemenea, după vârsta de 6 luni, este important să alegi suzete destinate copiilor de peste 6 luni. Toate aceste detalii sunt trecute pe ambalajul suzetelor, sau în descrierile produselor din mediul online.

  1. Suzeta oferă confort

O suzetă poate oferi confort atunci când bebelușul plânge și/sau este agitat. Acțiunea de supt îi ajută pe bebeluși să se liniștească singuri. În lipsa unei suzete bebelușul va ajunge să-și sugă degetul. Totodată îl poate ajuta să adoarmă mai ușor.

  1. Suzeta NU împiedică alăptarea

În ciuda numeroaselor mituri care spun că suzeta nu poate fi oferită bebelușilor alăptați la sân, adevărul este că aceasta nu afectează acest proces. Și asta deoarece suzeta nu le oferă lapte, cum se întâmplă cu biberoanele. Așadar, suzetele Bibs 0-6 luni pot fi oferite unui bebeluș sănătos, alăptat la sân, încă de la naștere.

  1. Suzetele NU afectează dentiția

Cu excepția cazului în care sunt folosite incorect. De fapt, alegerea unei suzete ortodontice ajută la alinierea dinților bebelușului. Pentru asta este important ca suzeta să nu fie folosită mai mult de 6 ore pe zi și să se renunțe la utilizarea acesteia la vârsta de doi ani.

  1. Suzeta, sprijin în alinarea durerilor

Dovezile științifice au arătat că suzetele pot ajuta bebelușii să facă față mai bine stresului și disconfortului în timpul unor evenimente minore, cum ar fi efectuarea analizelor sau a unei injecții. De asemenea, suzetele oferă confort în timpul erupțiilor dentare.

  1. Suzeta, utilă în cazul prematurilor

În cazul bebelușilor prematuri aflați în secția de terapie intensivă, suzetele pot scurta șederea în spital și pot ajuta bebelușii hrăniți cu tuburi să învețe să folosească un biberon.

Ce trebuie să știi despre folosirea corectă a suzetei

Dacă simți că folosirea suzetei este o opțiune bună pentru bebelușul tău, ia în considerare alegerea unei suzete sigure, cum sunt aceste suzete Bibs de la Melvelo.ro.

Este important să alegi o suzetă adecvată vârstei bebelușului. Acestea sunt împărțite în două categorii: suzete Bibs 0-6 luni și suzete destinate micuților de peste 6 luni.

Când cumperi o suzetă, asigură-te că este compusă dintr-o singură bucată. Nu vrei ca bebelușul să o desfacă și să se înece.

Nu folosi suzete cu gadgeturi încorporate, părți mobile sau interioare lichide.

Nu înmuia sub nicio forma suzeta în alimente, cu atât mai mult în alimente dulci, deoarece acest obicei duce la apariția cariilor de biberon.

Spală și dezinfectează suzetele în mod regulat. Este recomandată fierberea suzetelor dacă bebelușul are mai puțin de 6 luni.

Înlocuiește suzeta dacă se deteriorează, dacă plasticul începe să se crape sau dacă tetina prezintă urme de mușcătură.