Ce legatura este intre hainutele bebelusului si razele soarelui?

Cateodata, petele murdare de pe hainutele nou-nascutilor iti pot da batai de cap atunci cand te incumeti sa le cureti. Iata ce trebuie sa stii despre indepartarea petelor si curatarea hainutelor nou-nascutului!

O mamica din Marea Britanie (UK) a postat pe un grup de Facebook, dedicat trucurilor de curatare a hainutelor bebelusului, propria sa experienta sau, mai bine spus, propriul experiment. Intr-o fotografie postata de aceasta, apare un body, de tip tricou din bumbac, patat cu sos de rosii. In cea de-a doua fotografie, aceeasi hainuta a bebelusului apare complet curata, fara acele pete suparatoare de rosii, scrie Mirror.

Citeste si Orice mamica trebuie sa stie aceste sfaturi atunci cand cumpara haine pentru bebelusi

Mamica britanica a dezvaluit prietenilor virtuali micul ei secret. Hainuta patata a fost tinuta in lumina puternica a soarelui, timp de o zi (24 ore), fara sa indeparteze murdaria cu diversi detergenti.

Nu fost singura persoana care a incercat acest truc, ci parerile mai multor mamici au afirmat eficienta acestei metode.

„Murdaria cu materie fecala si petele de la rosii dispar chiar si dupa cateva ore de stat sub razele puternice ale soarelui. Nu stiu cum anume functioneaza acest lucru”; „De fiecare data cand fac asta, functioneaza de cele mai multe ori!”, povestesc alte mamici pe grupul de discutii.

Ce trebuie sa stii despre curatarea hainutelor bebelusului?

Spalarea

Bebelusii, in general, tind sa aiba o piele sensibila, de aceea va fi nevoie sa fie spalate si uscate inainte de a fi purtate de catre cel mic (mai ales cand vine vorba despre articolele vestimentare cumparate recent). O exceptie fac jachetele sau hanoracele, in general, hainutele care se poarta peste alte hainute deoarece nu intra atat de mult in contact cu pielea bebelusului, scrie Healthy Children.

Detergentii

Recomandarea specialistilor este ca hainutele nou-nascutilor sa fie spalate separat de restul celorlalte haine (ale adultilor, ale copiilor mai mari) folosindu-se produse de curatare destinate special bebelusilor, care sunt de altfel mai putin daunatoare. Academia Americana de Pediatrie sugereaza ca atat timp cat bebelusul nu sufera de vreo alergie, nu este nimic in neregula sa folosesti un detergent obisnuit.

Inlaturarea petelor

Pentru ca indepartarea petelor sa fie cat mai eficienta, murdaria ar trebui sa fie inlaturata atunci cand este „proaspata”. Apa fierbinte si razele soarelui sunt cele mai bune dezinfectante pentru hainele bebelusului care au pielea sensibila deoarece sunt singurele metode care nu contin substant chimice, scrie Mom Junction.

Citeste si Hainutele trebuie sa fie spalate inainte de nasterea bebelusului