Cele mai bune echipamente pentru copii mici, pe care le poți lua cu tine oriunde

Cele mai noi echipamente pentru copii respectă standarde riguroase de testare a siguranței, începând de la cărucioare, scaune auto și până la pătuțuri. Scopul lor este de a proteja copilul în timpul unui accident, de a-l transporta confortabil și în siguranță în timpul călătoriilor cu mașina.

Cumpărarea unui cărucior pentru bebeluș este o cheltuială mare, dar investiția merită, pentru că acesta oferă multe avantaje:

  • Oferă confort și economie de spațiu
  • Este ideal pentru părinții care călătoresc adesea cu un copil mic
  • Are o gamă variată de reglaje și accesorii care face călătoria mai confortabilă
  • Oferă bebelușului posibilitatea de a avea un somn liniștit și la plimbare
  • Este ușor de găsit și cumpărat pe Internet.

Dacă vrei un echipament bun pentru copii, vezi gama extinsă de cărucioare bebeluși din magazinele online, care include și cărucioare 3 în 1, modele compacte pentru oraș, dar și modele mai robuste pentru teren accidentat sau pentru jogging.

In prezent, cărucioarele moderne multifuncționale sau cărucioarele 3 în 1 vin cu un set cu scaun pentru copii, cărucioare și scaune auto. Acestea au și accesorii pentru cărucioare și alte articole pentru copii. Magazinele online pot oferi produse specializate, care îndeplinesc cele mai mari standarde de siguranță și calitate.

Cum trebuie ales scaunul de mașină pentru copil?

Potrivit specialiștilor, cel mai bun scaun de mașină pentru orice copil este cel care se potrivește acestuia, mașinii și pe care familia îl poate utiliza în mod corect de fiecare dată. Prin urmare, scaunul trebuie evaluat cu atenție, înainte de a fi achiziționat. Nu există o soluție ideală pentru toți părinții, el se alege în funcție de copil și tipul mașinii.

Unele modele de scaune auto pentru copii se potrivesc la o mare varietate de vehicule și în plus, sunt sigure și simplu de instalat. Ele trebuie să aibă centuri de siguranță adecvate, să nu fie prea scurte, astfel scaunul va fi asigurat corect în mașină. Unii copii pot să alunece din centura de siguranță, deci trebuie atenție și la acest aspect.

O opțiune bună de scaune auto pentru copii mici este cea cu centuri de siguranță de calitate, cu protecție laterală îmbunătățită, spătar, pernuțe confortabile, suport pentru cap și gât, sistem ISOFIX și bază de fixare în mașină.

Scaunele se aleg în funcție de caracteristici și sunt esențiale pentru a-i transporta pe copii în siguranță, în timpul călătoriilor cu mașina. Toate mașinele noi sunt echipate cu acei conectori ISOFIX pentru scaune auto.

Cea mai bună protecție este oferită de centura de siguranță în 5 puncte, ea prinde ferm copilul în carcasa de protecție a scaunului. Cu ajutorul ei, copilul este protejat din toate părțile. În cazul nefericit al unei coliziuni, centura distribuie forțele impactului prin 5 puncte și astfel copilul va fi în siguranță. Două centuri sunt peste umeri, două la șolduri și una fixează centurile între picioare.

Și accesoriile auto pentru copii sunt importante, ele pot îndeplini multe funcții. Organizarea spațiului din jurul scaunului este esențială atât din punct de vedere al confortului, cât și al siguranței. Accesoriile fac călătoria mai ușoară și permit o odihnă liniștită copilului. De exemplu, anumite accesorii – precum oglinzile de observare a copilului și suporturile pentru băuturi – pot face călătoria cu un copil mai ușoară. Un organizator pentru spătarul scaunul este necesar pentru că în el se pot păstra diferite obiecte, jucării sau gustări pentru cel mic, pentru a avea o plimbare cu mașina mai plăcută.

În timpul condusului au importanță și anumite gadgeturi care sunt distractive și care în timpul condusului nu au un risc pentru copil. Un exemplu de gadget foarte comun este suportul pentru tabletă, care distrează copilul prin melodii, videoclipuri și desene animate. Producătorii vin cu multe jucării de călătorie, cărți de colorat pe suporturi speciale, puzzle-uri magnetice și alte exemple ce sunt pe placul copiilor.