Autism Voice lanseaza „Cuvantul care aduce cuvinte”: 50.000 de sms-uri pentru 200 de copii!

Autism Voice, organizatie neguvernamental specializata in recuperarea copiilor cu autism si formarea de terapeuti ABA, lanseaza „Cuvantul care aduce cuvinte”, prima lor campanie de strangere de fonduri prin SMS. Initiativa are ca scop strangerea unui numar de 50.000 de sms-uri lunare pentru a acoperi costul terapiei celor 200 de copii din cele douacentre ale asociatiei.

Citeste si: Marius Manole este primul care devine VOCEA copiilor cu autism

actorul Marius Manole

In cadrul campaniei, mai multi artisti au acceptat provocarea copiilor cu autism si si-au imaginat cum ar putea sa-si desfasoare meseria daca vocabularul lor s-ar reduce la maximum 3 cuvinte pe care micutii cu tulburari din spectrul autist invata sa le rosteasca in luni, chiar ani de terapie.

Pana acum, Marius Manole a raspuns provocarii lui Dani (5 ani) de a juca intr-o piesa de teatru, folosind doar cuvintele „da masina” si „iepuras”, iar video-ul ilm poti vedea aici.

Comediantul Costel

Si comediantul Costel a raspuns provocarii lui David (7 ani) de a face o gluma, utilizand cuvintele „rosu” si „ajuta”. Rezultatul il poti vedea aici.

„Este suficient sa ne oprim o clipa. Sa ne imaginam lumea in care un parinte se lupta sa-si salveze copilul, sa-i ofere posibilitatea de a vorbi, de a putea spune ce-l doare, de a se juca, de a merge la gradinita. Intr-o lume normala, acestea sunt lucruri simple, pe care orice copil le poate face. Cand ai un copil cu autism, aceasta realitate se schimba in mod tragic. Campania <<Cuvantul care aduce cuvinte>> este in continuarea procesului de rebranding al asociatiei pe care l-am inceput in primavara acestui an. Scopul este de a ajuta copiii cu autism sa sparga barierele de comunicare dintre ei si toti cei care-i inconjoara. Este un proiect curajos, prin care ne dorim ca fiecare copil cu autism sa aiba un viitor si o sansa la recuperare si ca fiecare parinte aflat in aceasta situatie sa nu mai aiba grija zilei de maine”, a explicat Anca Dumitrescu, presedintele Autism Voice.

Sursa foto: Autism Voice

Campania a debutat la mijlocul lunii octombrie, iar prima etapa se va incheia in decembrie. In cadrul campaniei urmeaza sa raspunda provocarii personalitati din muzica, poezie, dar si creatorii de continut.

In acest mod, campania isi propune sa ajunga la un numar cat mai mare de persoane care sa doneze 2 euro trimitand cuvantul VOCE la numarul de telefon: 8844.

 

 

Citeste si: Talentele speciale ale copilului cu autism