Copiii și adulții diagnosticați cu tulburări din spectrul autist vor putea beneficia de un pachet nou de servicii medicale decontate de CNAS

Copiii și adulții diagnosticați cu tulburări din spectrul autist vor putea beneficia de un pachet nou de servicii medicale decontate de CNAS, potrivit lui Andrei Baciu, Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Citește și: Copilul tau ar putea avea autism? Cum recunosti semnele acestei tulburari de comportament

”Copiii și adulții diagnosticați cu tulburări din spectrul autist vor putea beneficia, de la 1 octombrie, de servicii de psihoterapie și/sau consiliere psihologică clinică și/sau consiliere/intervenţie de psihopedagogie specială-logopedie, respectiv intervenții psihologice validate științific în tulburări din spectru autist, inclusiv elaborarea unui plan de intervenție personalizat pentru fiecare bolnav” a anunțat Andrei Baciu într-o postare pe pagina de Facebook.

Potrivit președintelui CNAS, la acest pachet nou de servicii s-a lucrat foarte mult împreună cu asociațiile de pacienți și organizațiile neguvernamentale.

”Am spus că prioritar la CNAS va fi să construim un sistem eficient, centrat pe nevoile reale ale asiguratului. Asta facem. Aprecierile mele se îndreaptă către toți cei care au depus eforturi pentru ca viața pacienților diagnosticați cu tulburări din spectrul autist să fie mai bună. E un pas important în construcția unui sistem de sănătate modern, în România. Conform actului normativ, de subprogram se estimează că ar putea beneficia circa 13.471 copii și 2.660 adulți diagnosticați de medicul psihiatru/psihiatru pediatru cu tulburări din spectrul autist.” a mai adăugat Baciu.