Cum aleg tunsoarea pentru un prescolar

Fie ca vorbim de fetite sau baietei, parul unui prescolar trebuie sa fie mereu ingrijit. Grija fata de par in aceasta perioada a vietii se va reflecta in sanatatea scalpului si a podoabei capilare pe tot restul vietii. Tunsoarea pe care o persoana o are poate exprima multe despre aceasta: stil de viata, nivelul stimei de sine, temperament, etc, iar cand este vorba despre un copil mic, cu siguranta ca felul in care arata podoaba lui capilara are legatura si cu preferintele parintilor.

Superbebe iti ofera cateva sfaturi despre cum ai putea alege si decide care este tunsoarea potrivita pentru prescolarul tau.

Par lung sau scurt?

Trebuie sa iei in calcul cat de energic este, ce activitati extracurriculare si sporturi practica si daca parul l-ar putea incomoda pe copil si in ce masura, timpul pe care il ai la dispozitie pentru aranjarea lui, precum si alte criterii relevante pentru tine.

Pentru fetite

Parul lung este un atribut specific al feminitatii. Grija pentru par este un intreg ritual, prin intermediul caruia se crede ca femeia indeparteaza grijile si emotiile negative de pe parcursul zilei si se relaxeaza. Parul lung al unei fetite necesita timp de aranjare. Poti crea multe coafuri cu clame si agrafe colorate, cu bentite si fundite, ce ii accentueaza frumoasa perioada a copilariei lipsita de griji si plina de voiosie. Cu ajutorul acestui ritual de ingrijire, poti crea o conexiune mai puternica mama-fiica si ii poti forma cultura grijii fata de propriul corp.

Daca are fata ovala, orice tip de tunsoare i se potriveste doarece fata are o forma simetrica. Poti incerca tunsori ca breton lung, breton mediu sau tunsoare in scari, cu conditia ca vederea copilului sa nu fie acoperita de par. Daca are fata rotunda, poti incerca tunsorile tip bob.

O tunsoare cu par scurt poate fi luata in considerare atunci cand fetita este foarte energica. Nu trebuie ca parul sa fie foarte scurt, cu o forma baieteasca. Exista multe modele de tunsori doarte dragalase pentru micute.

Cultul grijii fata de propriul corp si al feminitatii se fructifica inca din aceasta perioada, cand creierul prescolarului este ca un burete, ce absoarbe orice informatie intalneste. Poti incerca o tunsoare tip bob scurt, ce este foarte usor de ingrijit si nu necesita mult timp pentru aranjare.

Pentru baietei

Poti alege parul lung pentru baietelul tau daca acesta are niste atribute mai speciale ale parului, cum ar fi bucle naturale foarte frumoase. Ai grija ca parul sa nu fie foarte lung astfel incat baiatul sa fie confundat cu o fetita. Poti incerca tunsori cu breton scurt sau tunsori mai moderne.c

Majoritatea parintilor opteaza pentru par scurt si foarte scurt cand vine vorba de tunsoarea baietelului prescolar, pentru ca acesta sa nu aiba prea mult grija lui la joaca si pentru formarea cultului masculinitatii. Pentru ca parul sa fie scurt permanent, vizitele la frizer ar trebui sa fie ceva mai frecvente.

Cum exista adulti care au frica de dentist, asa exista si copii care au frica de frizer. Incearca sa gasesti un salon in care frizerul este calm, glumet, empatic, care sa stie sa lucreze cu copiii, sau un salon care sa aiba la dispozitie jucarii, scaun de frizerie in forma de masina cu volan, televizor pe care sa ruleze desene animate, sau orice alt mijloc prin care atentia baietelului poate fi captata pentru a obtine o tunsoare reusita.

Pentru orice tunsoare ai opta, ia in considerare cum crezi ca ar fi mai comod si util pentru copilul tau. Pentru ingrijirea lui, utilizeaza doar produse speciale pentru copii, testate dermatologic.

Autor: Andronache Codrina-Ioana