Abonamente gratuite pentru elevi in transportul comun

Abonamente gratuite oferite de Societatea de Transport Bucuresti pentru elevi vor fi emise incepand cu data de 11 februarie 2019. Cei care frecventeaza scolile din Bucuresti beneficiaza de reducere integrala, indiferent de domiciliu.

Vezi si Primaria Capitalei vrea ca elevii din Bucuresti sa calatoreasca gratuit cu transportul public

„STB SA va incepe emiterea/ incarcarea de abonamente gratuite pentru elevi incepand data de 11 februarie 2019 in conformitate cu HCGMB nr. 838/12.12.2018. Astfel, abonamentele cu reducere 100% se vor elibera la centrele de emitere si incarcare carduri STB SA pe baza carnetului de elev vizat pe anul in curs, care va avea inscris pe prima fila codul numeric personal al elevului, precum si cartea de identitate – in cazul elevilor cu varsta de peste 14 ani – cu evidentierea domiciliului stabil sau provizoriu”, informeaza Societatea de Transport Bucuresti (STB, fost RATB), printr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, pentru elevii claselor pregatitoare si cu varsta de pana la 14 ani, abonamentele se elibereaza in baza adeverintei doveditoare sau a carnetului de elev, cu stampila unitatii de invatamant pentru anul in curs si copie dupa certificatul de nastere.

„Elevii care frecventeaza o unitate de invatamant din Bucuresti, beneficiaza de abonament lunar urban general cu reducere 100%, indiferent de domiciliu si indiferent de forma de invatamant (curs de zi, frecventa redusa). De prevederile actelor legislative mentionate beneficiaza numai elevii din invatamantul acreditat/ autorizat, primar, gimnazial, liceal si profesional, cu varsta pana la 18 ani sau pana la finalizarea studiilor liceale/ profesionale”, mai arata STB.

Abonamentele cu reducere sau cele gratuite nu sunt valabile pe liniile expres si pe liniile speciale. Validarea cardurilor este obligatorie la fiecare calatorie, a mai explicat Societatea.

Citeste si Zeci de elevi au protestat pentru reduceri la transport

Sursa: Mediafax