Prescolarii in vacanta de vara. Sfaturi pentru parinti de la o educatoare

Ce ar trebui sa faca parintii cu prescolarii in vacanta de vara? Am cules cateva sfaturi pentru parinti de la o educatoare cu multa experienta in domeniu, Stefanita Rotarasu, profesor in invatamantul prescolar, mai precis la Gradinita nr. 168 din Bucuresti.

Citeste si Activitati de vacanta

Adeseori parintii isi fac griji in privinta prescolarilor in vacanta de vara, fiindca nu au timp sa petreaca prea mult cu cei mici si nici sa faca activitati, asa cum se intampla la gradinita. Cu alte cuvinte, in opinia educatoarei Stefanita Rotarasu, parintii ar trebui sa faca vara acelasi lucru pe care ar trebui sa-l faca si in timpul anului.

,,Sa comunice mult cu copilul sau, sa-si rupa din timpul pe care-l are si sa-l acorde copilului sau pentru ca sunt multi copii, care sunt adusi dimineata la gradinita, luati seara, li se da sa manance, eventual sunt pusi la televizor sau cu un laptop in fata si parintele nu se mai implica absolut deloc. Nu mai stie multe despre copil, de aceea si vara cand gradinitele sunt inchise, dar si in timpul anului, parintele sa-si faca timp sa se joace cu copilul sau, sa incerce sa afle cat mai multe despre copilul sau prin comunicare”, a precizat cadrul didactic de la Gradinita nr. 168 din Bucuresti.

Sunt insa si unii parinti care se tem ca, pe perioada vacantei de vara, prescolarul uita ce a invatat si ar trebui implicat in activitati educative.

,,E bine sa faca si diverse mici activitati, mici joculete care sunt educative, dar totul sub forma de joaca. Copilul sa nu simta ca face lectii. Sa se joace si in felul acesta invata”, e de parere Stefanita Rotarasu.

Jocurile de puzzle sunt cele mai potrivite pentru prescolari este sugestia educatoarei. Vezi ce solutii ofera Anamaria Radu, directorul Gradinitei nr. 168 din Bucuresti parintilor care au copiii de gradinita in vacanta.

Autor: Alexandra Manaila

Vezi si Gradinita in vacanta. Solutii pentru prichindei si parinti